NOVIČKE

PRENAPOLNJENOST ORTODONTSKIH ORDINACIJ IN KVALITETA DELA V JAVNEM ZDRAVSTVU

Že od nekdaj je znano, da je kvaliteta dela pogojena s časom, ki ga posameznik ima za opravljanje le-tega. To se kaže tako v izdelkih, kot tudi v storitvah na vseh znanih področjih današnjega časa. Znan rek ” Dobre stvari potrebujejo čas, ne pozabi: potrebuje se le 12 ur, da se naredi Toyoto in 6 mesecev da se naredi Rolls Royce” ima še tako prav. Pa da kar obrazložimo kaj smo želeli s tem povedati: vedno več se srečujemo s preobremenjenostjo delavcev v slovenskem javnem zdravstvu. Kadra preprosto ni, pacientov pa je vedno več. S tem občutno pada kvaliteta zdravljenja.

Velik problem je čas, ki ga ima ortodont v javnem zdravstvu na razpolago za posameznega pacienta. Čas za pacienta je namreč vnaprej določen in omejen na najkrajši možni čas, ki je potreben za obravnavo. Padec kvalitete se vidi tukaj na površnosti do katere nebi prihajalo, če bi ortodonti (ki so seveda odlični strokovnjaki na svojem področju) imeli dovolj časa za kakovostno obravnavo pacienta. V nasprotju si ortodonti v Ortodont takoj za pacienta vzamejo dovolj časa, da mu lahko nudijo najbolj kvalitetno storitev možno.

Predstavitev načina in pomembnosti čiščenja zob med ortodontskim zdravljenjem je ključnega pomena za ohranjanje zdravih zob . (Foto: osebni arhiv).

Težavo vidimo tudi v čakalnih dobah, ki so vedno daljše in v nekaterih primerih krepko preko razumnega časa. Tako je tudi v ortodontiji mladostnikov. Čakalne dobe za ortodontski pregled in ortodontsko terapijo so lahko med 2 letoma pa kar do 10 let! Ortodont Takoj je nastal prav zaradi tega: da lahko pacientom mladostnikom ponudimo ortodontsko terapijo pravi čas. Slednja je ključnega pomena. Moramo razumeti, da v kolikor se ortodontska terapija ne prične pravi čas, nastajajo ortodontski problemi katerih v nasprotnem primeru nebi bilo. Spodaj smo jih našteli le nekaj:

  • Otrokom morajo puliti zobe, saj v čeljusti nimajo dovolj prostora,
  • otroci morajo nositi veliko dlje časa zobni aparat,
  • otrokom se čeljust razvija v napačno smer, prihaja do deformacij,
  • otroci imajo probleme z dihanjem, govorjenjem,
  • otroci živijo v bolečinah, ne morejo se pravilno prehranjevati.

To je le nekaj težav s katerimi se srečujejo mladostniki. Pri 12. letih ali več se mora v najkrajšem času pričeti z ortodontsko terapijo. Tako se izognemo težavam, ki smo jih našteli zgoraj.

EKIPA ORTODONT TAKOJ 

Pri Ortodont takoj imamo ekipo kar petih odličnih ortodontov. Naši specialisti so locirani v Zagrebu, kamor prihajajo pacienti z osrednje Slovenije, Štajerske, Prekmurja, Koroške in Dolenjske ter v Opatiji, kamor prihajajo pacienti z osrednje Slovenije, Primorske, Dolenjske in Notranjske. Pacient ima obisk pri ortodontu le enkrat na dva meseca, kar pomeni da družina ni preveč obremenjena s potovanjem na Hrvaško. Izkoristite priložnost in svojemu otroku omogočite ortodontsko zdravljenje pravi čas. Termin pri ortodontu Vam uredimo brez čakalne dobe, in sicer v roku med dvema tednoma in mesecem dni. Postavitev aparata je najdlje po mesecu dni od prvega obiska.

Pravočasen začetek ortodontskega zdravljenja pri otrocih in mladostnikih je ključnega pomena (Foto: osebni arhiv).

KAKO POTEKA POSTOPEK VRAČILA STROŠKOV PRI ORTODONT TAKOJ

Postopek je naslednji: aparat plačate, nato pa po končanem zdravljenju ali vmesno na ZZZS oddate vlogo za povračilo stroškov. ZZZS vrne kar do 2400€ za fiksni zobni aparat (znesek je javno dostopen na spletu). V določenih primerih je to dovolj, da pokrijete celoten strošek terapije. V kolikor je potrebno bolj zapleteno zdravljenje, pa  Vas v Ortodont takoj napotimo do najboljših specialistov na Hrvaškem, kjer je zdravljenje potrebno doplačati med 400€ do največ 1000€ (1000€ je potrebno doplačati, če se starš odloči za estetski nevidni zobni aparat katerega je potrebno doplačati tudi v Sloveniji). Celovito rešitev reševanja vloge lahko naročite pri pravni službi v Ortodont takoj.

Glavni namen Ortodont takoj je omogočiti ortodontsko zdravljenje pravi čas pri najboljših specialistih in otroke rešiti pred morebitnimi ( v veliko primerih neizogibnimi) težavami. Storitev nudimo tudi odraslim pacientom.

Ne odlašajte, pokličite  040 481 233 ali pišite na info@ortodont-takoj.si

Top